Welkom bij Tip eelde

Het toeristische informatiepunt

Toeristen Informatie Punt Eelde-Paterswolde

Welkom bij Tip-Eelde

Welkom op de site bij Tourist Info Eelde-Paterswolde Wij zijn 1 van de 2 toeristen informatiepunten 

in de gemeente Tynaarlo. Onderstaand ziet u de adressen van de twee TIP-Kantoren in de gemeente Tynaarlo. 


TIP Eelde/Paterswolde

Hoofdweg 179

9765 CC  EELDE

Tel. 050-3094640


TIP Vries

Schultestraat 4

9481 BC  VRIES

Tel. 0592-542982


Tourist Info is de vernieuwde naam voor VVV. In heel Drenthe zijn alle blauwe bordjes vervangen door het warme rood van Tourist Info.


De Tourist Info Punten (TIP) zijn herkenbaar aan het rode met witte logo en de grote i.


De TIPs verschillen van de oude VVV’s en zijn meer gericht op wat de toeristische ondernemers te bieden hebben. Naast de Tourist Info Punten, zijn er ook Tourist Info Folderpunten bij verschillende ondernemers in de gemeente.

Hier zijn folders en verschillende soorten kaarten en routes te verkrijgen, echter voor uitgebreidere informatieverstrekking over o.a. evenementen bent u bij TIP Eelde-Paterswolde van harte welkom.


Tourist Info EELDE-PATERSWOLDE 

Bij ons kunt u zich laten informeren over Drenthe, diverse activiteiten en evenementen, wandel- en fietsroutes, de natuurgebieden, de verschillende overnachtingsmogelijkheden.


Ondernemers, verenigingen, stichtingen

U kunt bij ons gratis uw evenementen aanmelden  via ons formulier of email: info@tip-eelde.nl  die worden geplaatst in onze UIT-TIP'S 

Folders en raambiljetten kunt u bij ons aanleveren. 


OPENINGSTIJDEN:

 DINSDAG T/M VRIJDAG      

 10.00 - 18.00 UUR  

 ZATERDAG

 10.00 - 16.00 UURArtikelen

Volg de nieuwste gebeurtenissen in Eelde Paterswolde

evenement

Filmfabriek Bunne; Cold War

Zondag 24 november, 15:00 u.

Film: COLD WAR (Zimna Wojna)                         

De film Cold War die de Culturele Raad Eelde voor november heeft uitgekozen, is een gloedvol, maar ingetogen verteld drama, geschoten in fabelachtig mooi zwart-wit (vijf sterren).  Het is het gepassioneerde liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet bij elkaar passen en toch tot elkaar worden veroordeeld. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog in de jaren 50, in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Parijs, toont de film een ​​onmogelijk liefdesverhaal in onmogelijke tijden.

In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, is Cold War geen historisch-politiek drama, maar een bitterzoet liefdesverhaal. Spilfiguren zijn Zula (Joanna Kulig) en Wiktor (Tomasz Kot), de twee Poolse geliefden die elkaar in 1949 ontmoeten en in de jaren erna steeds weer van elkaar afdrijven en bij elkaar terugkeren. 

Zula en Wiktor zijn geen grote praters. Hij is componist bij een communistisch volksensemble, met een voorliefde voor jazz, en die hunkert naar het vrije westen. Zij is een vrijgevochten zangeres met een mysterieus verleden, en niet het type dat zomaar een man volgt. 

Wiktor verlang steeds heviger naar de vrijheid van het westen. Maar Zula, de overlever die eindelijk haar plek heeft gevonden, deelt zijn droom niet. Het IJzeren Gordijn wordt de grootste barrière voor hun liefde, al is het zeker niet de enige; Cold War is het verhaal van twee mensen die wel bij elkaar horen, maar niet bij elkaar passen. 

Regisseur en scenarist Pawel Pawlikowski baseerde het verhaal zeer losjes op de relatie van zijn ouders, te verschillend in temperament om ooit, waar ook in Europa, succesvol te kunnen samenleven.

Cold War vertelt niet het hele verhaal van Wiktor en Zula. Pawlikowski slaat stukken over. De film springt geregeld vooruit in de tijd, en nooit wordt  uitgelegd wat er in de tussentijd gebeurde. Het is ook niet nodig. Wat Pawlikowski wél toont, spreekt genoeg tot de verbeelding om alle gaten te dichten. Meer dan genoeg zelfs, want Cold War (bekroond met de prijs voor Beste Regie op het filmfestival van Cannes) is een film die oneindig veel meer vertelt dan er gezegd wordt.

Filmhuis De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

Entree € 10,00 incl. koffie / thee; Reserveren via www.cultureleraadeelde.nl

Regie: Pawel Pawlikowski, met Tomasz Kot, Joanna Kulig en Agata Kulesza

Concert

Mannenkoor Vries

1994-2019

Jubileumconcert zaterdag 9 november Mannenkoor Vries in de Bonifatiuskerk te Vries, dirigent Emile de Jonge, piano Violetta Land en een gastoptreden van Groninger Folkgroep Törf, aanvang 20.00 uur (kerk open vanaf 19.30 uur) toegang 10 euro incl. koffie/thee. kaarten te bestellen via 06-5155 2186 of mannenkoorvries@gmail.com


evenement

Eelde Classics

‘Eelde Classics’ het El Dorado voor oldtimer-fans keert terug op zaterdag 23 en zondag 24 november bij Flowerdome Eelde.

Eelde/Rosmalen, - Eelde Classics 2019 staat weer voor de deur en het belooft wederom een spectaculaire jaargang te worden. Dit jaar staat het thema 120 jaar Opel Automobielen centraal. Naast dit automerk worden er natuurlijk nog allerlei andere soorten voertuigen uitgelicht, variërend van oldtimers tot koetsen. Kortom, iedere liefhebber kan dus bij ‘Eelde Classics 2019’ een leuke tijd beleven.

In de voorgaande jaren mocht Eelde Classics al verscheidene merkenclubs ontvangen zoals: Austin, Opel, Alfa Romeo en nog diverse andere clubs. En ook dit jaar zullen zij weer vol trots meedingen om de prijs voor de mooiste stand te winnen. Er zullen dus verschillende merkauto’s worden gepresenteerd, maar er zullen ook clubs komen die speciale voertuigen zoals antieke bussen en brandweerwagens zullen tentoonstellen.

Naast alle voertuigen die Eelde Classics te bieden heeft, zijn er ook stands die miniatuurmodellen aanbieden en voor de echte monteurs zijn er gereedschappen, auto-onderdelen en documentatie in overvloed te vinden. Natuurlijk is er op Eelde Classics ook gewoon ruimte voor de ‘genieter’ die het liefst gewoon de mooie auto’s wil bekijken.

Informatie &openingstijden

Op zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 is Eelde Classics 2019 (adres: Burg. J.G.Legroweg 80, 9761 TD Eelde) geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 12,50 euro. Bij online bestelling van de tickets krijgt u € 2,50 korting. Kaarten zijn online te koop via oldtimerproducties.nl. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang. Parkeren is gratis. Kijk voor meer informatie op www.oldtimerproducties.nl

Lezing

Lezing door dichter/schrijver Rodaan al Galidi

Op donderdag 14 november om 20.00 uur geeft dichter/schrijver Rodaan al Galidi een lezing in de Bibliotheek, Wolfhorn 1, 9761 BA  Eelde. Entree 10 euro incl. koffie/thee, leden bibliotheek toegang 7,50. Voorverkoop Bibliotheek Eelde. www.cultureleraadeelde.nl


evenement

Spetterende letteren in Cafe Boelens

Donderdag 7 november as. 20:00 uur  SPETTERENDE LETTEREN

Een litaraire road show met live muziek en zang op het podium, van Amsterdam naar Drenthe!

Hoofdpersoon Chris Bernhart & de Spetterende Letterenband treedt op tijdens het Boekenbal. Het jaarlijkse, prestigieuze glamour gebeuren in Amsterdam. Zien en gezien worden. Er zoemt echter iets geheimzinnigs rond. Bij de pisbakken vangt hij iets op: de schrijversbijeenkomst in Gasselteboerveense HUH (?) nog wat waar iedereen heen wil. Juist géén pers. Géén glamour. Onder elkaar, zonder opsmuk. Even op adem komen. Wanneer en waar precies is net niet helemaal duidelijk.

Gasselteboerveensetweedenijemond?

Met zijspan motor tuft hij Oostwaarts, op zoek naar de geheimzinnige bijeenkomst. Onderweg komt hij schrijvers tegen.

In de roadmovie: Tommy Wieringa, Kader Abdolah, Ronald Giphart, Suzanna Jansen. Wat volgt is een spannende speurtocht naar Gasselteboerveensetweedenijemond maar net zo goed naar zijn herkomst.

Hoofdpersoon Chris groeide op in Drenthe, om de hoek bij de dorpssmid. En woont in Amsterdam. De helft van de hoofdstedelijke inwoners is import, uit ‘de provincie’. Wat is leuker: de Uitmarkt in Amsterdam of een kampvuur met je vrienden op het platteland? Wat doet herkomst met je? Een actueel thema !   Gast: Peter Middendorp

Chris Bernhart laat zich begeleiden door een kwartet kwaliteitsmuzikanten: saxofonist Pieter Ubbels, pianist Charly Zastrau, tubaspeler en trommelaar Axel Schappert en gitarist Jaap van der Panne.

Advies regie: Dick Hauser Eindregie: Kasper Kaptein  

Voorverkoopkaarten aan de bar à 14 euro pp. incl. koffie/thee kaartverkoop gestart!

Tot ziens in Café Theater G & A Boelens Hoofdweg 83 Eelde 0503091323

www.cafeboelens.nl

 

theater

Theatergroep Waark - Bevings

Presenteert: Donderdagavond 17 oktober as.

Bevings: de nieuwe productie van Theatergroep WAARK

Als Groningstalige theatergroep ontkom je er niet aan: een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien. Theatergroep WAARK geeft met Bevings een originele draai aan dit gegeven. Al zingend, huilend en lachend maken de acteurs ruimte voor hun gevoelens van wanhoop over de jarenlange janboel. Bevings is dus een bijzondere voorstelling over de actuele situatie in onze provincie, over het onderwerp dat niet alleen alle Groningers bezighoudt: de gaswinning en de nare gevolgen. Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.

Makers
Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins (85), actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Rijnders sprak hiervoor met verschillende betrokkenen en gedupeerden, waaronder burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum, hun verhalen zitten in de voorstelling.

Bevings is geen theatrale vertelling, maar een poging om het publiek de emoties van de Groningers werkelijk te laten voelen. De Groningse vertaling is van schrijver en regisseur Ben Smit. Jan Meiborg heeft speciaal voor deze voorstelling muziek gecomponeerd.

WAARK
Theatergroep WAARK maakt al 45 jaar Groningstalig theater. Enkele acteurs uit de eerste voorstelling van WAARK werken weer mee aan de productie van 2019, die mag worden gezien als een eerbetoon aan Annemarie Prins.

Voorverkoop kaarten à 14 € incl. koffie/thee aan de bar of 0503091323 er zijn nog kaarten!.

evenement

Filmfabriek Bunne; Den Skyldige

Zondag 27 oktober, 15:00 u.

Film: Den Skyldige

De eerste film die de Culturele Raad Eelde aan het begin van dit seizoen heeft geprogrammeerd is de Deense film Den Skyldige.  De opzet van deze film lijkt een simpel recept voor snel en goedkoop succes. Men neme één locatie, één acteur, en één groot conflict met een snel naderende deadline, en voilà: een budgetvriendelijke thriller in geen tijd geproduceerd. Maar schijn bedriegt. Het vergt talent om met beperkte middelen suspense te creëren en gelaagde personages neer te zetten. De Deense filmmaker Gustav Möller slaagt hier met Den Skyldige op alle fronten in en won zowel op Sundance als op het International Filmfestival Rotterdam de publieksprijs voor Beste Film. Terecht, want hij levert niet alleen een nagelbijtend spannend, maar ook een verassend psychologisch diepgravend speelfilmdebuut af.

Het is een slimme zet van Gustav Möller dat hij niet kiest voor klassieke thrillerelementen, maar de spanning opbouwt via een langzaam ontrollend familiedrama. 

De film opent met agent Asger Holm (Jakob Cedergren) die om nog onbekende redenen is gedegradeerd; hij mag niet meer de straat op en moet in plaats daarvan telefoontjes naar de noodcentrale beantwoorden. Met arrogante blik en cynische commentaren staat hij junks en beroofde hoerenlopers te woord, tot hij de gegijzelde Iben aan de lijn krijgt. Ze durft niet vrijuit te praten. De adrenaline begint te pompen, bij hem en bij de kijker. 

Acteur Jakob Cedergren, is als Asger mismoedig, gelaten én explosief; terwijl hij steeds beter beseft wat er met Iben aan de hand is, móet je naar hem kijken. De camera kleeft aan zijn zwetende gezicht, hij kan en wil het telefoontoestel niet verlaten. Hij lijkt vakkundig, maar blijkt ook steeds meer een einzelgänger met een redderscomplex.

Filmhuis De Filmfabriek (in de Melkfabriek), Peizerweg 2, 9496 PC Bunne

Entree € 10,00 incl. koffie / thee ; Reserveren via www.cultureleraadeelde.nl

Regie: Gustav Möller | Cast: Jakob Cedergren (Asger Holm), Jessica Dinnage (Iben), Omar Shargawi (Rashid), Johan Olsen (Michael) e.a. | 

Speelduur: 85 minuten |Jaar: 2018

lezing

Living Values Noord lezing

Living Values Education Noord organiseert  op woensdag 23 oktober 19.30 uur een lezing, spreker Jan Ellenbroek (voormalig homeopatische huisarts) over Nieuwe verdiepende inzichten over de rol van ouderschap, m.n. vaderschap. Locatie 't Clockhuys Bibliotheek Haren, entree 7 euro p.p. opgave livingvaluesnoord@gmail.com


evenement

Classic Express rijdende concertzaal

Rijdende concertzaal Classic Express op het Koopmansplein in Assen

Het is zover! Op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober staat de Classic Express van het Prinses Christina Concours op het Koopmansplein in Assen. De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. In de rijdende concertzaal is plaats voor ongeveer 35 kinderen.

 

Aan boord van de Classic Express zullen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours (jong toptalent uit het hele land) optreden voor basisschoolklassen. Komende week kunnen de kinderen van KC Baggelhuizen, Vrije School de Es, de Feniks en het Kompas genieten van verschillende klassieke concerten. De concerten in de Classic Express duren ongeveer drie kwartier en worden gepresenteerd door een speciaal opgeleide pianist/presentator.

Dit fantastische project is een initiatief van Stichting Muziekkamer Assen in het kader van haar 30 jarig bestaan. Stichting Muziekkamer Assen werd opgericht in 1989 om ‘klassieke kamerconcerten te organiseren op karakteristieke locaties in Assen’ . De muziekkamer en het ICO hebben voor dit project de handen in elkaar geslagen om kinderen van de basisscholen ook in contact te brengen met klassieke muziek. In totaal komen er  meer dan 300 leerlingen van de groepen 7 en 8 luisteren naar in totaal 6 concerten.

 

Nog meer muziek?

Gedurende Oktober-Kindermaand organiseren de Muziekkamer en theater DNK nog twee concerten voor jeugdige bezoekers. Op 13 oktober kunnen alle kinderen en hun ouders kennis maken met “Sterren van morgen”. Ook in dit concert treden winnaars van het Prinses Christina Concours op, maar nu in een echte concertzaal! En op 20 oktober is er de familievoorstelling “Baboesjka en het Russische Beest”, een spannend, muzikaal Russisch sprookje. Bij beide voorstellingen is de toegang voor kinderen gratis! Voor meer informatie:  www.muziekkamer.nl

Lezing

Lezing lessen voor de 21e eeuw

Lessen voor de 21e eeuw, lezing door Drs.A.K. Jagersma op donderdag 24 oktober om 20.00 uur,

locatie Galerie Lemferdinge, Lemferdingelaan 2 te Paterswolde, entree 5 euro incl. koffie/thee, voorverkoop Tip-Eelde, reserveren noodzakelijk  www.cultureleraadeelde.nl