Welkom bij Tip eelde

Het toeristische informatiepunt

Toeristen Informatie Punt Eelde-Paterswolde

Welkom bij Tip-Eelde

Welkom op de site bij Tourist Info Eelde-Paterswolde Wij zijn 1 van de 2 toeristen informatiepunten 

in de gemeente Tynaarlo. Onderstaand ziet u de adressen van de twee TIP-Kantoren in de gemeente Tynaarlo. 


TIP Eelde/Paterswolde

Hoofdweg 179

9765 CC  EELDE

Tel. 050-3094640


TIP Vries

Schultestraat 4

9481 BC  VRIES

Tel. 0592-542982


Tourist Info is de vernieuwde naam voor VVV. In heel Drenthe zijn alle blauwe bordjes vervangen door het warme rood van Tourist Info.


De Tourist Info Punten (TIP) zijn herkenbaar aan het rode met witte logo en de grote i.


De TIPs verschillen van de oude VVV’s en zijn meer gericht op wat de toeristische ondernemers te bieden hebben. Naast de Tourist Info Punten, zijn er ook Tourist Info Folderpunten bij verschillende ondernemers in de gemeente.

Hier zijn folders en verschillende soorten kaarten en routes te verkrijgen, echter voor uitgebreidere informatieverstrekking over o.a. evenementen bent u bij TIP Eelde-Paterswolde van harte welkom.


Tourist Info EELDE-PATERSWOLDE 

Bij ons kunt u zich laten informeren over Drenthe, diverse activiteiten en evenementen, wandel- en fietsroutes, de natuurgebieden, de verschillende overnachtingsmogelijkheden.


Ondernemers, verenigingen, stichtingen

U kunt bij ons gratis uw evenementen aanmelden  via ons formulier of email: info@tip-eelde.nl  die worden geplaatst in onze UIT-TIP'S 

Folders en raambiljetten kunt u bij ons aanleveren. 


OPENINGSTIJDEN:

 DINSDAG T/M VRIJDAG      

 10.00 - 18.00 UUR  

 ZATERDAG

 10.00 - 16.00 UURArtikelen

Volg de nieuwste gebeurtenissen in Eelde Paterswolde

Kunst

Expositie Afscheid


Film

Darkest Hour
Zondag 20 januari 2019 15.00 uur: Darkest Hour

De Filmfabriek (Peizerweg 2, Bunne)

 De Culturele Raad Eelde heeft als eerste film in het nieuwe jaar ‘Darkest Hour' uitgekozen. Deze boeiende film werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen nadat hij premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en de natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen. Dat is wat deze film van regisseur Joe Wright zo meeslepend maakt: de permanent aanwezige notie dat de Britten op een haar na hadden onderhandeld met de nazi's en dat een vergelijk met de nazi's de loop van de geschiedenis zou hebben verlegd.

Er wordt uitstekend geacteerd: hoofdrolspeler Gary Oldman weet Churchill verrassend goed tot leven te brengen. Hij mompelt, lispelt, twijfelt en sjokt en we zien een ongelikte, onmogelijk aan partijbanden te leggen Churchill, die in onmin verkeert met de Britse koning. Al vanaf de eerste scène waarin we hem treffen, 's ochtends op bed, onbijtend met bacon, sterke drank en forse sigaar, een brief dicterend aan een buitenlandse collega-politicus, kijken we naar een volwaardige lucide Churchill, van vlees en bloed.

Ook de vlijmscherpe dialogen zijn een genot en de formele scènes tussen Churchill en de koning vormen een komisch schouwspel: Ben Mendelsohn's George VI doet niet onder voor Colin Firth’s rol als dezelfde moeilijke sprekende koning in The King's Speech.

Dit alles maakt van Darkest Hour een meeslepende film die u echt gezien moet hebben! (UK 2017, Duur: 125 minuten).

Toegang: € 10,00 (incl. koffie / thee). 


reserveren www.cultureleraadeelde.nl

evenementen en nieuws

Feestgedruis in Eelde-Paterswolde